MELANGKAH KE HADAPAN - MAJALAH SERDANG SUN | 50 YEARS UPM
» ARTICLE » MELANGKAH KE HADAPAN - MAJALAH SERDANG SUN

MELANGKAH KE HADAPAN - MAJALAH SERDANG SUN

Kemerdekaan pastinya akan melibatkan sejarah kerana ia adalah peristiwa masa lampau yang menjadi inspirasi kisah perjuangan bagi mencapai kemerdekaan dan sejarah ini penting kerana ia menjadi panduan kita dan generasi akan datang kenapa perlu pentingnya sesuatu kisah atau peristiwa. Begitulah betapa bermaknanya perlu mengetahui asas sejarah begitu juga sejarah evolusi penerbitan Majalah Serdang Sun.

Terima Kasih dan Penghargaan kepada Puan Masitah Arsad Alumni UPM kelas 1975 yang masih lagi menyimpan 4 isu keluaran Majalah Serdang Sun yang dahulunya diterbitkan oleh Persatuan Pelajar Pelajar Kolej Pertanian Malaya.

Kini Majalah Serdang Sun telah dijenamakan semula, dengan pengisiannya yang lebih segar dan komprehensif khusus untuk alumni alumni UPM , dan sudah mempunyai 17 edisi keluaran . Edisi Khas Diraja bakal diterbitkan dan akan dilancarkan oleh Tuanku Canselor UPM pada 6 Oktober 2018 semasa Majlis Homecoming UPM.

Date of Input: 08/10/2018 | Updated: 08/10/2018 | zurida

50 YEARS UPM